Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 oktober, 2024 - 15:22Uppdaterad: tisdag, 8 oktober, 2024 - 15:22

Åländsk praktikplats hos SDP:s EU-parlamentariker – “Inget plåster på såret” för missad medarbetarplats

De åländska socialdemokraterna har tillsammans med EU-parlamentarikern Eero Heinäluoma (SDP) kommit överens om en åländsk praktikplats i hans stab i Bryssel, men det är inget plåster på såret för den missade medarbetarplatsen enligt Nina Fellman (S). 

När de åländska socialdemokraterna i våras höll en presskonferens inför EU-valet sa partiledaren Camilla Gunell att det fanns ett löfte från SDP om en åländsk medarbetarplats. Men det visade sig senare att SDP hade en annan åsikt.  

– Vi missförstod varandra på vissa punkter och det hade dels att göra med språkliga problem och att det också fanns en ganska hög stressnivå inför valet, säger Fellman. 

Förra veckan träffade Socialdemokraterna Eero Heinäluoma och kom överens om en praktikplats som ska utannonseras under hösten. 

– Det känns inte som ett plåster på såret utan som ett första steg vidare, säger Fellman. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »