Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 oktober, 2024 - 15:22Uppdaterad: tisdag, 8 oktober, 2024 - 17:16

Finnsirius angör Åland nästa gång på torsdag

Finnlines fartyg M/S Finnsirius nästa avgång från Åland blir på torsdag.  

Tidigare meddelades att fartyget skulle trafikera Långnäs som normalt i dag, tisdag.  
Det var i torsdags förra veckan som Finnsirius fick tekniska problem som ledde till att vatten började flöda in i ett område i förskeppet. Fartyget reparerades sedan i Kapellskär. Fredagens morgonavgångar uteblev och alla avgångar till Åland ställdes in.  

På sociala medier får rederiet kritik för att man inte meddelat inbokade passagerare om de inställda avgångarna. Marco Palmu, ansvarig för passagerartrafiken på Finnlines, säger att rederiet skickat SMS till de berörda passagerarna och att alla erbjudits att få pengarna tillbaka för den inställda resan eller att boka om till senare.  
– Det är stora mängder SMS som ska skickas och det finns alltid en liten tidsfördröjning där. Jag skulle ändå säga att passagerarna fått bra information i stort men en liten del kanske inte fått SMS:en eller inte sett dem, säger han.  
Rederiet har nu kontrollerat vad som orsakat det tekniska felet och även de andra fartygen har kontrollerats för att undvika samma fel.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »