Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juli, 2024 - 06:47Uppdaterad: fredag, 12 juli, 2024 - 07:47
  • Försäljningen av vin minskade hos Alko förra månaden. Arkivbild.

Alkos försäljning minskade i juni

Alkos försäljning av vin minskade med åtta procent i juni jämfört med samma månad förra året och det är den nya alkohollagen som ligger bakom skriver Alko i ett pressmeddelande. 

Den nya alkohollagen som innebär att matbutiker får sälja vin som är upp till åttaprocentigt har gjort att försäljningen hos Alko har minskat sett till hela landet. Det var en nedgång som var väntad skriver Alko i pressmeddelandet. 

– Det finns tolv gånger flera mataffärer än våra butiker och deras öppethållningstider är 20 procent längre. Det är klart att det återspeglas i vår försäljning, säger Tuula Sillanmäki som är Alkos direktör för kundupplevelse. 

Det var mousserande viner som minskade mest, med 18 procent, rödvin minskade med 16 procent, vitvin med 13 procent och rosévin med elva procent.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »