Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 juni, 2023 - 14:45Uppdaterad: fredag, 2 juni, 2023 - 15:29

Århundradets åländska maträtt är bäst i världen

När tävlingen Gourmand Awards, som också kallas kokböckernas Oscarsgala, hölls i Umeå nyligen prisades den åländska publikationen Århundradets åländska maträtt. 

Det var i kategorin trycksaker med recept som Ålands landsbygdscentrum och arbetsgruppen fick priset. Det var den internationella juryn som hade nominerat publikationen och sedan utsett den till vinnare. 

Broschyren presenterar alla finalisträtterna i omröstningen om århundradets åländska maträtt. Vinnaren är Ålandspannkakan och flera av recepten är kryddade med traditioner och tips från förr och nu. 

– Nyheten gjorde mig så glad eftersom den inte bara presenterar själva rätterna med recept utan också vår axgana matkultur, säger Mysan Sundqvist, som var projektledare för ”Axganmat på evenemang”. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »