Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 november, 2016 - 06:03Uppdaterad: onsdag, 2 november, 2016 - 10:39
  • Roger Höglund är kommunstyrelsens ordförande i Finström, som tillsammans med Vårdö, Sund, Geta och Saltvik vill skapa ett norråländskt KST. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Bråttom hitta KST-lösningar

Tiden börjar bli knapp för kommuenrna att presentera sina lösningar för kommunernas socialtjänst, KST.

 Om kommunerna inte lyckas komma överrens och presentera en helheltslösning för landskapsregeringen om ett år tvingas man in i ett kommunalförbund. Igår hölls ett stormöte som stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson, moderat, tagit initativ till där totalt 25 personer från 12 av 16 kommuner deltog. Mariehamn, Jomala och Lemland har långt gågna planer på en gemensam socialtjänst med Mariehamn som värdkommun. Och på norra Åland förhandlar Geta, Finström, Saltvik, Sund och Vårdö om ett samarbete som Roger Höglund, kommunstyrelseordförande i Finström, hoppas ska bli verklighet.

- Jag tror inte att våra invånare uppskattar om vi blir någon typ av satellit till Mariehamn, sade han i gårdagens diskussion om KST som i Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »