Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 juli, 2024 - 16:47Uppdaterad: onsdag, 3 juli, 2024 - 16:48

Disponenten guidar hyresgäster i nöd medan Sjömanspensionskassan utreder brandskadorna

Mäklarhuset Åland, disponenten för Doppingvägen 8, har mottagit många samtal efter gårdagens brand. Robert Gustafsson, vd, förklarar att de har försökt hjälpa hyresgästerna så mycket som möjligt. 

– Morgonen har bestått av många telefonsamtal där vi försöker guida hyresgästerna vidare, framförallt till sina försäkringsbolag, säger Robert Gustafsson.  

Det är Sjömanspensionskassan som äger lägenhetshuset på Doppingvägen. Marina Paulaharju, kundservicechef och ställföreträdande vd vid Sjömanspensionskassan i Finland, säger att de för tillfället inte vet så mycket. 

– Det är beklagligt att det har hänt men vi har inte fått någon information från myndigheter eller så. Från vår sida håller vi på att utreda saken med försäkringsbolag, säger hon. 

Hur den närmsta tiden ser ut för hyresgästerna är ännu oklart.  

–Vi inväntar instruktioner från myndigheter och fastighetsägaren om hur framtiden ser ut, säger Robert Gustafsson.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »