Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 februari, 2023 - 06:12Uppdaterad: fredag, 3 februari, 2023 - 16:32
  • Stefan Karlsson. Foto: Martina Eriksson.

Entreprenörer kritiska till nya slamtömningskrav: ”Vi ska leta efter uppgifter som kommunerna redan har”

De nya kraven för slamtömning och slamtransport, som Ålands Radio rapporterat om i veckan, skapar merjobb för dem som ska utföra arbetet.

Entreprenören Stefan Karlsson säger till Ålands Radio att sedan årsskiftet ska uppgifter, som inte alltid är lätta att hitta, samlas in hos kunder som ibland inte heller vill ge ut dem.
- Vi ska ha fullständigt namn och adress och fastighetsägarens namn, vad det är för typ av avlopp och fastighetsbeteckning. Många måste leta efter uppgifterna så det blir samtal fram och tillbaka. Jag har också hört om dem som tycker att dessa uppgifter har inte vi med att göra, säger Stefan Karlsson.

Inför införandet av de nya reglerna hölls ett möte mellan landskapsregeringen, Mise, kommuner och entreprenörer. Då lovades att ett till möte skulle hållas senare, berättar Stefan Karlsson som inför det hoppas på en ändring av bestämmelserna.
- Kommunerna har redan alla uppgifter och skulle kunna göra det enklare för oss genom att ge dem till oss, säger Stefan Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »