Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 10:36
  • Det kan behövas fler doser vaccin. Arkivbild.

Flera doser vaccin kan behövas under flera år

Coronavaccinationerna kanske fortsätter i flera år, men det beror på epidemisituationen och rekommendationerna i landet. Det här skriver Yle om i dag.

Preliminära beställningar på vaccin har ändå gjorts fram till år 2023. Det här betyder att alla över tolv år erbjuds vaccin.

-Vi erbjuder den första och andra dosen vaccin så länge som folk vill ta dem. Alla över tolv år är berättigade till vaccinet, säger Mia Kontio, ledande expert vid Institutet för hälsa och välfärd THL.

I dag samlas KRAR, den nationella expertgruppen för vaccinationsfrågor för att besluta om vem som ska få en tredje dos coronavaccin. Det finns vaccin för en tredje dos för hela befolkningen.

KRAR förbereder en rekommendation om den tredje dosen coronavaccin. Beslut fattas bland annat om vilka grupper som ska få den dosen.

– Behöver hela befolkningen få en tredje dos och i så fall hur snart efter den andra dosen är en fråga, säger Mia Kontio till Yle.

Hittills har THL rekommenderat en tredje dos för dem som har nedsatt immunförsvar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »