Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 september, 2024 - 10:55Uppdaterad: fredag, 20 september, 2024 - 12:16
  • Det gamla geväret som upptäcktes på kommunkansliets vind. Foto: Privat

Gammalt gevär hittades i Eckerös kommunkansli

Ett gammalt gevär hittades på vinden i Eckerös kommunkansli under den pågående renoveringen och saneringen av byggnaden, det meddelar kommundirektör Petri Rautanen i ett pressmeddelande. 

Det var när en entreprenör sög ut kutterspån och mossa som fyndet gjordes. Kommunen kontaktade polisen och lämnade över vapnet. 

– Det här kan vara ett intressant historiskt fynd och vi vill gärna dela upptäckten med invånarna, säger kommundirektör Petri Rautanen.  

Kommunen välkomnar nu invånare och andra med kunskap om gevärets historia att höra av sig med information som kan hjälpa till att kasta ljus över fyndet. Om någon vill göra anspråk på geväret uppmanas de att kontakta polisen som hanterar ärendet enligt gällande lagstiftning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »