Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 september, 2024 - 17:42
  • Sofie Dahlsten och Jonas Bladh. Foto Hans Persson-Bru

USA-kännare: ”Han är fälld för att ha betalat hysch-hych-pengar till en porrstjärna”

Ålands Radio bjöd in två kännare av amerikansk politik för att diskutera det stundande presidentvalet. 

Det är mindre är 50 dagar kvar till presidentvalet i USA, där kampen står mellan Kamala Harris från Demokraterna och Donald Trump från Republikanerna. Valet engagerar människor över hela världen, och kan genom USA:s position som supermakt påverka samhällsutvecklingen även i Europa och till och med på Åland. 

Jonas Bladh, ledarskribent på Ålandstidningen, och Sofie Dahlsten, till vardags vid Ålands vatten, följer båda amerikansk politik relativt intensivt. De konstaterar att tonläget i årets valrörelse varit synnerligen högt och att dramatik minsann inte saknats.  

Mycket av turbulensen berör Donald Trump. 

– Han är fälld för att ha betalat hysch-hych-pengar till en porrstjärna som han haft ett utomäktenskapligt förhållande med. Det borde diskvalificera vilken kandidat som helst, i vilket civiliserat land som helst – men här är han nära att vinna presidentposten för andra gången, säger Bladh. 

Sofie Dahlsten påpekar att utgången i valet är oviss och att det under slutspurten gäller för båda lägren att “knacka dörr” i de nyckelstater där valet i praktiken avgörs. Både Dahlsten och Bladh är överens om att den amerikanska demokratin mår riktigt illa i dag. 

– Och det sprider sig redan delvis hit till Europa, säger Dahlsten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »