Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 september, 2024 - 16:06Uppdaterad: torsdag, 19 september, 2024 - 17:16
  • Jimmy Wargh, sportchef för IFK Mariehamn. Foto: Hasse Persson-Bru

IFK Mariehamn Ab anhåller om nedsatta hyror – vill debiteras som förening i stället för Ab

IFK Mariehamn ab anhåller om sänkta hyror eller sponsring vad gäller stadens hyror på Wiklöf holding arena.

Sportchef Jimmy Wargh skickade i våras en skrivelse till kultur- och fritidsnämnden i staden och i går var han kallad till nämndens möte för att presentera sina tankar och svara på frågor. 

– Ett aktiebolag betalar planhyra på strax över 100 euro plus moms medan en förening betalar 59 euro. Det är lika billigt, eller dyrt, för Inter Turku att träna här inför en match, det tycker jag är fel, säger han. 

Också hyrorna för kontorslokaler är onödigt dyra enligt Wargh. Nämndens ordförande Robert Söderdahl säger till Ålands Radio att nämnden lyssnade och att ärendet återremitterades. Detta för att man ska kunna titta närmare på vad det skulle betyda för staden och för IFK Mariehamn ifall laget skulle behandlas som en stadsförening. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »