Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 juli, 2021 - 16:28Uppdaterad: fredag, 30 juli, 2021 - 17:25
  • Landskapsregeringen hoppas kunna undvika att elever ska studera hemifrån. Arkivfoto.

Ingen önskar distansundervisning

Landskapsregeringens handlingsplan för covid-19 rekommenderar distansundervisning på gymnasienivå, högskolenivå och inom den fria bildningen när Åland är i spridningsfasen.

Sedan i onsdags den 28 juli är Åland tillbaka i spridningsfasen. Skolorna börjar i mitten på augusti. Utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C) berättar att inga beslut om skolstarten har fattats än, men hon hoppas att pandemiläget ska tillåta närundervisning.

Karsten Steiner som är ordförande i Ålands lärarförening berättar att distansundervisning är tungt för både lärare och elever.

Men om det måste göras är vi beredda även den här gången, säger han.

Li Andersson som är undervisningsminister i riket sade i en intervju med Svenska Yle att distansundervisning borde ses som en sista utväg som bara ska användas om det finns ett akut behov.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »