Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 april, 2020 - 06:28Uppdaterad: tisdag, 14 april, 2020 - 06:29
  • Katterna på bilden är friska. Arkivbild.

Kan husdjur smittas av coronavirus?

Kan husdjur smittas av coronaviruset covid-19? Enligt veterinären Rosalie Palmer på Ålands smådjursklinik saknas evidensbaserad kunskap, men i vilket fall, menar Rosalie Palmer, är detta inget man borde oroa sig för.

I regel är det väldigt ovanligt att sjukdomar smittar mellan människor och djur, men om man själv eller ens husdjur av någon anledning har ett försvagat immunförsvar är det värt att vara extra försiktig. Katter och vissa andra djurarter kan smittas av andra former av coronavirus.
- Vi behandlar ibland katter som fått problem av coronavirus, men då rör det inte covid-19. Det finns produkter som kan stärka en katts immunförsvar, ifall man som kattägare är orolig. Men jag vill understryka att det man allra främst ska tänka på nu är människor som är sjuka. Även om coronaviruset kan smitta från människa till djur är det en trivial risk i jämförelse, säger Rosalie Palmer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »