Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 juli, 2024 - 17:39Uppdaterad: fredag, 12 juli, 2024 - 07:47
  • Knipan trafikerar nu Långnäs-Kumlinge.

Knipan börjar trafikera Långnäs-Kumlinge – tillfällig turlista till augusti 

Knipan läggs in på tvärgående linjen för att trygga transporterna mellan fasta Åland och Kumlinge, samt säkra bränsletransporter till Kumlinge. Det här meddelar Ålandstrafiken.

Detta ersätter rutten Långnäs-Snäckö som ställdes in i tisdags. En tillfällig turlista gäller från och med i morgon, den 12 juli, till och med den 14 augusti.

Vidare skriver Ålandstrafiken att avgångarna blir bokningsbara online i slutet av denna vecka eller i början av inkommande vecka. Kunder bokade på de inställda avgångarna på tvärgående linjen fram till söndag 14 juli blir kontaktade för ombokning eller avbokning.

Därefter är bokningen öppen för alla, vilket innebär att kunder bokade på tvärgående linjen från och med måndag den 15 juli själva ansvarar för sina bokningar.

Ålandstrafiken rekommenderar att man ska omboka sin resa från Mergus till Knipan för att hinna boka plats på populära avgångstider, att man ska betala biljettavgiften igen för m/s Knipan även om man redan betalt biljetten för m/s Mergus för att säkra platsen ombord.

Man kan även kontakta Ålandstrafikens kontor för återbetalning av den inställda avgången med m/s Mergus, ingen expeditionsavgift dras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »