Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juli, 2024 - 14:13

Körde paketbil med två personer på karossen – döms till böter

En man döms till böter av Ålands tingsrätt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört en paketbil med två passagerare sittandes på karossen förra sommaren i Mariehamn. 

Tingsrätten anser att handlingen kunde äventyra någon annans säkerhet och att de två personerna på karossen satt på en farlig och utsatt plats och att risken för personskador var stor.  

Mannen medgav att han körde med två personer på det aktuella sättet – men menar att det var frågan om en tillfällig transport och att handlingen inte var ägnad att äventyra någon annans säkerhet. 

Han döms att betala nio dagsböter, totalt 54 euro, och ersätta staten för kostnaderna för bevisning, 49 euro. Dessutom ska mannen betala en brottsofferavgift på 40 euro. 

Domen har inte vunnit laga kraft. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »