Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 januari, 2022 - 06:16Uppdaterad: fredag, 7 januari, 2022 - 21:01
  • Även barn i lågstadiet borde få distansundervisning, anser Ålands lärarförening. Arkivfoto: Ida Jansson.

Lärare kräver nytt LR-beslut

Ålands lärarförening är inte nöjda med landskapsregeringens beslut om att införa distansundervisning endast för högstadieskolorna, gymnasieskolorna och den fria bildningen.

I en debattartikel skriver lärarföreningen att distansundervisningen borde omfatta även eleverna i årskurs 1-6 samt elever med specialundervisning.

- Smittspridningen är ur kontroll och sjukvården är under hårt tryck. Vi är inte nöjda och kräver nytt beslut, skriver lärarföreningens ordförande Karsten Steiner och Sara Kemetter i debattartikeln.

Ålands lärarförening skriver vidare att Åland borde använda distansundervisningstiden till att ge ett tredje coronavaccin till alla som hör till undervisningspersonalen samt aktivt arbeta för att vaccinera barnen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »