Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 juni, 2021 - 11:36Uppdaterad: måndag, 28 juni, 2021 - 11:41
  • Arbetet med att lägga ut banorna pågår i ungefär sex till sju veckor. Foto: Nelly Björkqvist.
  • Lennart Axelsson, foto Nelly Björkqvist.

Löparbanorna läggs ut på Baltic Arena

Arbetet med den nya friidrottsarenan Baltic Arena i södra Mariehamn fortskrider och italienarna som ska lägga ut löparbanorna kom till Åland i fredags.

Bygget har försenats med ungefär ett år.

- Markarbetet blev försenat på grund av sättningsskador vilket gjorde att vi måste skjuta upp det, säger Lennart Axelsson, enhetsledare på Mariehamns stad.

Han säger att det trots allt var rätt val att vänta med att lägga ut banorna för att få marken ordentligt stabiliserad. Arbetet med att lägga ut banorna pågår i ungefär sex till sju veckor beroende på vädret.

- Börjar det regna så kan man inte limma banorna, säger Lennart Axelsson.

Italienarna spacklar nu eventuella ojämnheter och efter det limmas banan på plats. Lennart Axelsson säger att det inte blir någon invigning av banan ännu i år.

- Vi ska bygga en läktare som ska vara klar till november. Om det blir en invigning så blir det nog i vår, säger Lennart Axelsson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »