Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 april, 2020 - 10:45Uppdaterad: tisdag, 14 april, 2020 - 14:25
  • Många läkare och sjuksköterskor vid ÅUCS har anmält intresse att komma till Åland och jobba

Många frivilliga i Åbo vill komma till ÅHS

Många frivilliga läkare och sjuksköterskor vid Åbo universitetssjukhus ÅUCS har anmält sig som frivilliga att komma till Åland och jobba.

Detta sedan riksregeringen beslöt om de nya karantänbestämmelserna som stänger svensk sjukvårdspersonal ute.

Det här rapporterar svenska Yle.

Redan innan det stod klart hur många anestesiläkare som skulle behöva skickas till Åland, hade tolv anestesiläkare anmält sig som frivilliga att åka.

-Jag tror att vi kommer att hitta många läkare och sjukskötare som vill göra det här frivilligt, säger Mikko Pietilä, chefsöverläkare vid Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

Han är inte orolig för att personalen inte ska kunna tillräckligt bra svenska.

- Jag känner inte alla läkare och sjukskötare personligen men om de är frivilliga har jag inga tvivel om att de inte kan tala svenska. De kommer att klara sig där, säger han till svenska Yle och betonar att samarbetet inte är nytt och att man tidigare haft liknande kontrakt.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »