Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 mars, 2023 - 15:48Uppdaterad: måndag, 27 mars, 2023 - 16:03

Maskerade sig och hotade med kniv - döms till dagsböter

En man maskerade sig och hotade förbipasserande med en kniv i Mariehamn i juni 2022. Han döms av Ålands tingsrätt för olaga hot och ordningsförseelse. 

Mannen bestred brotten och sade att “han var uttråkad och ville klä ut sig och liva upp Mariehamn lite, som överraskning för de som han skulle gå på fest hos.” 
Kniven visade sig vara en plastkniv men rätten skriver i sin dom att den som riktar ett leksaksvapen mot en annan kan göra sig skyldig till brott. 
Ett vittne säger att kniven såg äkta ut när mannen gjorde huggande rörelser.  

Mannen döms även för snatteri och skadegörelse. Det var vid ett tidigare tillfälle, år 2020, som han stal en mobiltelefon och söndrade en vindruta på en bil. Den dömde använde en trädgårdsdekoration som tillhygge. Straffet blir 80 dagsböter som motsvarar 640 euro samt att han ska betala en brottsofferavgift om 80 euro. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »