Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 mars, 2018 - 11:43Uppdaterad: måndag, 5 mars, 2018 - 17:27
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg. Arkivfoto: Ulf Weman.

Minister trodde inte på hot om att stå framför färja

Trafikminister Mika Nordberg, moderat, trodde inte att ortsborna menade allvar med att i går kväll ställa sig framför m/s Knipan för att försöka förhindra den från att bryta upp en planerad isränna.

- Jag hade inte förväntat mig på riktigt att folk skulle riskera liv och lem. Jag såg det som en åsiktsyttring från skärgårdsborna. Det var så jag tolkade det, säger han.

Mika Nordberg menar att man möjligen kunde haft en bättre dialog med boende och företagare i skärgården när man planerade om trafiken på norra linjen de två första veckorna i mars.

Han poängterar att den utlovade i svävaren i dag har satts i trafik för de behov som finns när det gäller transporter mellan Brändö och Kumlinge.

Oppositionspolitikern och centerns gruppledare Veronica Thörnroos menar att skärgårdsborna just nu inte har något förtroende för landskapsregeringen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »