Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 februari, 2022 - 12:46Uppdaterad: torsdag, 10 februari, 2022 - 17:39
  • Belastningen på intensivvården har minskat. Arkivbild.

Minskad belastning på intensivvård i Finland

Belastningen på intensivvården i Finland har minskat betydligt efter mitten av januari. Det här skriver social- och hälsovårdsministeriet i ett pressmeddelande.

Den 9 februari vårdades sammanlagt 347 patienter på bäddavdelningar inom den specialiserade sjukvården i Finland, det är nästan lika många som för en vecka sedan. Sammanlagt 30 patienter vårdades på intensivvårdsavdelningar den 9 februari, medan antalet uppgick till 38 patienter för en vecka sedan.

Totalt 2.126 dödsfall till följd av covid-19 har rapporterats fram till i går. Av de som avlidit har 75 procent även haft åtminstone en sjukdom som ökar risken för allvarliga symtom av covid-19. Under de senaste två veckorna har det rapporterats sammanlagt 232 dödsfall, varav 83 procent har gällt personer över 70 år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »