Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 april, 2024 - 16:26Uppdaterad: onsdag, 24 april, 2024 - 17:14
  • Styrelseordförande Marika Mansén-Hillar. Foto: Felicia Bredenberg
  • Stämman var välbesökt. Foto: Felicia Bredenberg

Nu kan Rederiaktiebolaget Eckerö åter dela ut dividend: “Det känns jätteskönt”

Efter ett uppehåll på fyra år delar Rederiaktiebolaget ut en dividend på 2,50 euro per aktie.  

Styrelseordförande Marika Mansén-Hillar, som fick förnyat förtroende, ser tillbaka på ett gott fjolårsresultat och gläds över att aktieägarna nu gynnas.  

– Jag är jätteglad över att så många har hållit ut och funnits kvar under de jobbiga åren. Det känns jätteskönt, säger hon.   

Mansén-Hillar ser på framtiden med tillförsikt även om hon samtidigt konstaterar att det finns utmaningar, inte minst gällande miljö- och klimatanpassningar. Nyinvesteringar i fartyg, antagligen elektrifierade, blir ett måste, men inte inom den närmsta framtiden.  

Eckerölinjen är numera ensamma med kortruttstrafik mellan Åland och Sverige och på frågan om man tänker utnyttja situationen och höja priserna ytterligare svarar Mansén-Hillar så här:  

– Vi har behövt höja priserna. Alla kostnader har ökat så det är naturligt. Vi har varit lite långsamma kanske.  

Viking Line äger drygt 20 procent av Rederiaktiebolaget Eckerös aktier och Mansén-Hillar säger att bolagen i många år har talat om att samarbeta men att inget konkret steg har tagits. Hon påpekar också att samarbete bara kan ske inom vissa områden.

– Man ska vara noga med konkurrenslagstiftningen, säger hon.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »