Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 juli, 2020 - 06:25Uppdaterad: fredag, 31 juli, 2020 - 10:50
  • Efterfrågan på bland annat katter har ökat på Åland.
  • Mita Gulbrandsen från Katthjälpen. Arkivfoto: Johan Ågren.

Ökad efterfrågan på husdjur

Under coronatiden har efterfrågan på både hundar och katter ökat på Åland.

Ökningen tros bero på att folk i allmänhet har varit mer hemma än normalt, vilket lett till att man vill ha en fyrbent kompis i hemmet. Minna-Lotta Kivinen, som är kennelkonsulent, berättar att efterfrågan på hundar märktes speciellt i början av coronatiden.

- Det har till och med varit så att köpare inte varit intresserade av någon speciell ras, utan att man ville ha en hund direkt, säger Minna-Lotta Kivinen.

Situationen verkar dock ha lugnat ner sig en aning enligt henne, men det finns ännu sådana som vill spontanköpa en hund. Spontanköpen kan medföra att köparen ångrar sig och vill föra tillbaka eller sälja hunden, vilket kan medföra problem för hunden.

Mita Gulbrandsen vid Katthjälpen, berättar att man får många samtal från folk som vill ha katter. Hon vill att de som tänker köpa ska tänka på att katter kan bli upp till 20 år gamla. Också hon har märkt av att köpare gärna vill ha djuren så snabbt som möjligt, vilket kan medföra att man får en katt som inte passar livssituationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »