Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 mars, 2021 - 17:12Uppdaterad: tisdag, 16 mars, 2021 - 17:29
  • Andreas Sjöstrand. Foto: Felicia Bredenberg, ÅRTV

Pandemin inget hinder för lusses abiturienter

Pandemin har inte förorsakat några större problem för abiturienterna i deras förberedelser inför vårens studentskrivningar. Åtminstone inte för de studeranden som Ålands Radio talade med efter dagens prov.

-Visst kan det vara jobbigt att sitta isolerad, men jag har haft mycket mer tid och plugga så det har nog gynnat mina studier, säger Julia Byholm, abituerient vid Ålands lyceum.

Examinanderna har uppmanats att inför skrivningarna sitta i frivillig karantän för att minimera risken för att bli smittade och därmed inte kunna fullfölja skrivningarna.

Andreas Sjöstrand, också han abiturient vid lyceet, säger att förberedelserna med preppkurser gått bra att genomföra på distans, även om han saknar den sociala samvaron.

-Det är ju trevligare att träffa folk på riktigt, men du ser ju dem lika bra på datorn, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »