Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juni, 2024 - 07:07Uppdaterad: onsdag, 26 juni, 2024 - 08:01

Skoltaxichaufför döms för grovt äventyrande av trafiksäkerheten

En skoltaxichaufför har dömts till dagsböter för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha varit nära att krocka med en lastbil då han hade fyra elever i taxin. 

Det var i maj 2022 som chauffören närmade sig en enfilig bro samtidigt som han mötte en fullastad lastbil. Skoltaxin hade kört i den motkommande trafikens körfält och lyckades väja undan just innan mötet med lastbilen. 

I skoltaxin fanns, förutom chauffören, fyra skolelever och/eller passagerare och i lastbilen färdades två personer. 

Under rättegången nekade chauffören till att han skulle ha kört i motkommande trafiks körfält. Men Ålands tingsrätt anser att vittnesuppgifter som sade att chauffören tittade ner på något och inte hade ögonen på vägen och att han girade i sista sekunden var trovärdiga. 

Chauffören döms till 70 dagsböter på sammanlagt 420 euro och han ska även betala brottsofferavgift på 80 euro. Domen har ännu inte vunnit laga kraft. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »