Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 juni, 2024 - 15:05Uppdaterad: torsdag, 27 juni, 2024 - 15:05
  • Hamnen i Åbo byggs om. Foto från Åbo hamns hemsida.

Snart är det dags för byggstart i Åbo hamn

Byggstarten för ombyggnaden av Åbo hamn närmar sig och högst troligt sätts spaden i marken innan årsskiftet, det säger hamnens vd Erik Söderholm. 

– Processen är igång, vi räknar med att få offerter i september och kan skriva kontrakt i oktober/november när det gäller terminalbyggnaden, säger Erik Söderholm. 

Samma procedur gäller för piren, kajplatsen där Viking Line angör, och planerad byggstart är före årsskiftet. Om det går som planerat står den nya terminalen och piren klar under 2026. Efter det är det dags för ombyggnad av kajplatsen där Tallink Silja angör och den beräknas stå klar under 2027. 
– Det som märks mest under byggtiden är att antalet parkeringsplatser minskar. För resenärer med bil ska leden ut och in till hamnen fungera som i dag, säger Erik Söderholm. 

Ombyggnaden av Åbo hamn har planerats länge och här kan du höra en längre intervju om ombyggnaden från mars 2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »