Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 oktober, 2023 - 17:43
  • Wille Valve (MSÅ), Camilla Gunell (S), Alfons Röblom (HI) och Marcus Måtar (Ob). Foto: Rasmus Karlsson

Socialdemokrater och moderater vill in i Sjögrens regering

Socialdemokraterna och Moderaterna är båda intresserade av att förhandla om regeringsmedverkan med regeringsbildaren Katrin Sjögren från Liberalerna.

Inte heller Obunden samlings partiledare Marcus Måtar vill utesluta någonting, trots signaler om att hans parti är en mindre önskad samarbetspartner. Hållbart initiativs talesperson Alfons Röblom konstaterat att hans parti torde vara ett mindre attraktivt regeringsparti, då man efter valet bara har ett mandat i lagtinget. 

Olika röster spekulerar nu i att en allians mellan Centern och Liberalerna kan vara aktuell. Också partiledarna för de två stora partierna har antytt att en sådan är möjlig. Moderaternas partiledare Wille Valve menar att en sådan allians förmodligen vore populär bland ålänningarna och uttrycker intresse för att medverka som tredje parti i en sådan regering. Socialdemokraterns Camilla Gunell säger att hennes parti i egenskap av vinnare i valet också borde ha ett tjing på regeringsmedverkan men att det finns stora klyftor mellan Liberalerna och Centerns som behöver överbryggas, om de två partierna ska kunna samarbeta på ett bra sätt.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »