Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 oktober, 2024 - 05:49Uppdaterad: tisdag, 1 oktober, 2024 - 08:46

Utbildningsbyrån undersöker Gritlab efter Nyan-granskning

Efter Nya Ålands granskning undersöker landskapsregeringens utbildningsbyrå hur Gritlabs provtillfällen sett ut. Utbildningsminister Annika Hambrudd (C) säger att det finns flera frågetecken att reda ut. 

– Vi ska försöka reda ut vad som hänt. I proven man genomför på Gritlab är det meningen att man inte ska kunna komma vidare om man inte löst uppgiften. Är det så att man kan fuska sig igenom så bör det stoppas, säger Hambrudd. 

Landskapsregeringens beställning har varit att utbildningen ska ge yrkesexamen och det är Ålands gymnasiums ansvar att se till att de olika examensdelarna är godkända. 

Landskapsregeringen har beställt utbildningen, borde inte ni ha bättre koll på att det blir som tänkt? 

– Vi tror på den här utbildningen, sedan har vi gett ett uppdrag till yrkesgymnasiet att genomföra den. Därigenom har vi ett tillsynsansvar och det är det vi just nu tittar på, säger Hambrudd. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »