Publicerad: söndag, 9 juli, 2023 - 19:29
  • Åland radade upp chanser framför Hitras mål. Foto: Owe Sjöblom

Fotbollsdamerna vann över Hitra

Fotbollsdamerna vann över Hitra med 3-1 i den första gruppspelsmatchen och det låter mer betryggande än det var.

Åland var det klart bättre laget och skapade massor med chanser, utan att lyckas göra mål inledningsvis. Det tog ända tills de sista minuterna i den första halvleken innan 1-0 kom och det var Cajsa Kronström som lyckades med ett långskott.

Ungefär tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Hitra i ett av sina få anfall. Men Åland hann inte bli nervösa, bara ett par minuter senare gjorde Minna Kurtén 2-1 och sen fastställde Fanny Karlsson slutresultatet på övertid.

I den andra matchen i gruppen vann Bermuda över Jersey med 4-0. Och det är Jersey som står på tur för Åland i morgon i den andra gruppspelsmatchen och sen väntar följaktligen Bermuda i den sista på tisdag.