Publicerad: tisdag, 15 augusti, 2023 - 20:47Uppdaterad: onsdag, 16 augusti, 2023 - 07:14

Åland United slog PK-35 med 1-0

I Nationella ligan i fotboll vann Åland United med 1-0 mot PK-35 Helsingfors på tisdagen.

Matchen, som skulle spelats förra veckan men flyttades fram, var mållös efter första halvlek. Åland United hade dock flera chanser, bland annat ett ribbskott genom Dana Leskinen på en frispark i den fjärde minuten.

Matchens mål kom kom i den 52:a minuten, precis efter ännu en ramträff för ÅU. Det var sedan nyförvärvet Anni Miettunen som med en lång höjdboll hittade Sanni Ojanen, som nickskarvade in bollen i mål.

Åland United ligger kvar som tvåa i Nationella Ligan, där avståndet upp till KuPS nu är sex poäng. HJK på tredje plats i tabellen ligger fem poäng bakom ÅU. Det återstår två omgångar av Nationella ligans grundserie och Åland Uniteds nästa match är på lördag, då man tar emot Åbolaget TPS på WHA.