Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2024 - 06:20Uppdaterad: torsdag, 25 april, 2024 - 07:44
  • ÅFF presenterar flera nyheter i korpfotbollen. Arkivbild.

Gåfotboll och juniorserier är nyheter i korpfotbollen

Årets upplaga av korpen i fotboll innehåller flera nyheter med både juniorserier, gåfotboll och serie för 50-åringar. 

I år är det Ålands fotbollförbund, ÅFF, som står för arrangemanget. Förutom de traditionella dam-och herrserierna blir det också serier för flickor och pojkar 14-16 år. 

– Under tonåren är det många som slutar spela fotboll av olika anledningar, t.ex. att man känner att bortamatchresorna utanför Åland tar alltför mycket tid i anspråk, eller att man upplever föreningsfotbollen som alltför seriös. En stor del av dem som slutar har emellertid kvar ett intresse för själva sporten, och därför vill vi erbjuda korpfotbollsserier också för ungdomar, berättar Zacharias Fjellander, förbundschef på Ålands Fotbollförbund. 

Utöver det ordnas också en serie för herrar som är 50 år och äldre och dessutom lanseras en serie i gåfotboll för första gången. I gåfotboll får man inte springa, bara gå. Gåfotbollen har fått stort genomslag i Sverige. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »