Publicerad: lördag, 5 augusti, 2023 - 19:59Uppdaterad: lördag, 5 augusti, 2023 - 20:53
  • Arkivbild från när Åland United mötte KuPS tidigare under säsongen. Foto: ÅRTV

Åland United ute ur Finlands Cup – KuPS vann med 0-2 på WHA

Åland United förlorade kvartsfinalen mot KuPS med 0-2 på lördagen och åkte därmed ut ur Damernas Finlands Cup.

Efter en lite jämnare början var det KuPS som mot slutet av första halvleken kopplade greppet om bollen, men ÅU försvarade bra och målvakten Jessica Kiviaho fick göra en del räddningar. I den första halvlekens absoluta slutskede fick Dana Leskinen iväg ett bra distansskott, men bollen räddades och gick ut till hörna. Efter hörnan lyckades KuPS få till en kontring och Anni Hartikainen gjorde sedan 0-1 med halvlekens sista spark.

KuPS var det bättre laget även under andra halvleken och i den 84:e minuten kunde Roosa Ariyo göra matchens sista mål. ÅU:s tränare Steve Beeks var besviken efter matchen, då man vunnit cupen de senaste åren.

– Nu måste vi koncentrera oss på ligan och vi har en viktig match på tisdag, så nu får vi återhämta oss, kavla upp ärmarna och komma igen, säger han.

Åland United är inne i ett hektiskt spelschema och man hade Jacqui Hand och Aada Törrönen borta från matchen. Detta var ÅU:s tredje match på en vecka och nästa vecka möter man PK35 på tisdag och KuPS igen på lördag.