Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 oktober, 2022 - 00:44Uppdaterad: måndag, 17 oktober, 2022 - 16:57
  • Markus Karlsson och Emil Söderlund. Foto: Privat
  • Finlands lag just före starten. Foto: Privat

Ålänningar med i Backyard Ultra VM

I helgen har VM i Backyard Ultra i lag gått av stapeln som en satellittävling där deltagande länder sprang i sitt eget hemland.

I Finlands lag fanns Emil Söderlund och Markus Karlsson med i Nummela där de finländska löparna samlades. Varje lag fick ha 15 deltagare och det är det totala antalet varv som räknas. Finland tappade en löpare redan från start när han vaknade med feber på lördagmorgon. Tävlingen startade klockan 15.00 finländsk tid på lördagen.

Finland samlade ihop 377 varv totalt och är i skrivande stund då tävlingen fortfarande pågår på en 22:e plats av 37 länder som är med.

Markus Karlsson klarade 27 varv och Emil Söderlund sprang tillsammans med tre andra löpare 32 varv, efter avbröt finländarna tävlingen eftersom ett oväder som bland annat fällde träd drog in över södra Finland. 32 varv är drygt 214 kilometer. 

Backyard Ultra går ut på att springa så många varv som möjligt på en bana som är 6,7 kilometer lång med start en gång i timmen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »