Publicerad: lördag, 5 oktober, 2024 - 19:23Uppdaterad: lördag, 5 oktober, 2024 - 20:55
  • Abi Ostrem(nr 6) i närkamp med en KuPS-spelare. Foto: Owe Sjöblom

ÅU tog bara en poäng av KuPS

Åland United jagade segern mot KuPS för att riktigt hålla liv i medaljkampen, men det blev bara en poäng på lördagskvällen inför 212 personer på WHA.

Efter en mållös första halvlek var det gästerna som tog ledningen efter en dryg kvart in i den andra halvleken. Gentjana Rochi fick på ett rejält skott rakt upp i krysset från nästan 20 meter och det var helt otagbart för ÅU-målvakten Jessica Kiviaho

I den 70:e minuten kvitterade nyss inbytta Anni Hakasalo och efter det var det ÅU som mest jagade ett segermål utan att lyckas.

Just nu är ÅU sex poäng bakom HPS i kampen om bronset med två matcher kvar att spela. Detta eftersom HPS förlorade mot redan klara mästarna HJK med 0-4.

Inkommande helg kommer HPS på besök till Mariehamn och sen återstår HJK borta för ÅU:s del medan HPS tar sig an KuPS. Det krävs alltså två raka segrar för ÅU medan HPS förlorar sina återstående matcher för att ÅU ska ta bronset.

Uppdaterat kl 20.55 med att HPS förlorade mot HJK.