Publicerad: onsdag, 19 juni, 2024 - 21:31Uppdaterad: torsdag, 20 juni, 2024 - 07:26
  • Bilden är från en hemmatch tidigare i år.

ÅU tog sig lätt vidare i cupen

Åland United hade inga problem att ta sig vidare i finländska cupen när de vann över division 3-laget Apassit med hela 8-0 på bortaplan i i Tavastkyro, nordväst om Tammerfors.

Apassit, som håller till i samma division 3-zon som IFK Mariehamn, bjöd på det första målet genom ett självmål efter drygt 20 minuter. Innan den första halvleken var slut hade Katrin Kirpu, Tilda Råtts och Olivia Ulenius ökat på ledningen till 4-0.

I den andra halvleken gjorde Råtts ytterligare två mål och dessutom satte Minttu Takanen och Gabi Rennie varsitt.

Det här var den fjärde omgången och den femte omgången, då det är 16 lag kvar i cupen, lottas den 27 juni och ska spelas den 3 juli.