Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 juli, 2024 - 06:03Uppdaterad: fredag, 5 juli, 2024 - 11:42

Bruno Romao: “Målsättningen är fortfarande att hänga kvar”

Drygt halva grundserien av fotbollsligan är spelad och IFK Mariehamn parkerar på en stabil sjundeplats i tabellen. Målsättningen är fortfarande den samma som innan säsongen, att hänga kvar i ligan. 

– Vi måste vara realistiska. Vi känner att vi kan ta poäng av alla lag men samtidigt håller vi på att forma om klubben. Jag kom inte bara för att undvika nedflyttning utan även för att utveckla klubben. Huvudmålet för a-laget är fortfarande att vi är en ligaklubb nästa år, säger Bruno Romao

IFK:s huvudtränare anser att tabellen är något missvisande. 

– Normalt ligger lagen där de förtjänar men jag anser ändå att det är matcher där vi förtjänat fler poäng. Bland annat matcherna mot Haka och HJK där vi förlorade men förtjänade mer, säger Bruno Romao. 

På söndag väntar FC Haka på hemmaplan. En viktig match i kampen om en plats i övre slutserien där IFK i dagsläget är fem poäng bakom Valkeakoskilaget. 

– Det handlar om tre poäng. Klart vi går för vinst för att minska avståndet men hur det än går är det fortfarande mycket kvar av säsongen, säger Bruno Romao. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »