Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 10 februari, 2018 - 19:07Uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 10:28
  • MLK:s herrlag med Zacharias Forsström, Lucas Forsström, Isak Bolin och Peter Forsström. Damlaget bestående av Malin Ringbom, Pauline Nordlund och Alise Zagare. (saknas på bilden gör Henrique Norbiato och Otto Byman) Foto: Hasse Persson-Bru.

Förlust för tennisdamerna - nu väntar division 2

Tennis: Redan inför lördagens hemmaomgång stod det klart att MLK:s damer inte skulle kunna rädda en plats i division 1. Trots det bjöd man upp till bra kamp mot serietrean OVS. Matchen avgjordes först efter ett jämnt supertiebreak i dubbeln. 

Malin Ringbom förlorade sin singel mot Elli-Roosa Uusitalo med 4-6, 2-6 men var ändå ganska nöjd med matchen.
- Det är en bra spelare med bra tillslag, men jag rörde mig bra och kunde svara på hennes bombardemang ett tag och är faktiskt nöjd med matchen även om jag förlorade den, sa Malin Ringbom.

 Pauline Nordlund vann sin singel mot Aino Klintrup med 3-6, 6-2, 10-4.
- Det gick bra till slut. Det var spännande. Hon spelade mycket bättre i första set och sedan så tappade hon det lite i andra och kom aldrig riktigt tillbaka igen. Jag hade tur att det höll i sig, sa Pauline Nordlund.

Men i den avgörande dubbeln föll åländskorna med 6-4, 2-6, 8-10. För damerna väntar spel i division 2 nästa säsong i och med att de två sämsta lagen i gruppen faller i år, enligt Malin Ringbom.
- Det är förstås trist att vi ramlar ned, men det har varit lite väl tuffa matcher för oss de senaste åren, så att visst kan det vara roligt att få spela lite jämnare matcher, säger Malin Ringbom.

Bättre gick det för herrarna som också hade hemmaomgång, fast i division 3. Det blev seger med 4-0 mot TVS 2. Henrique Norbiato vann sin singel mot Karri Ojanen med 6-3, 6-2. Lucas Forsström besegrade Hannu Itälä med 6-0, 6-0. Zacharias Forsström besegrade Ville Forsström i sin singel med 6-4, 6-1. I dubbeln fullbordade Henrique Norbiato och Lucas Forsström kvällen med att besegra Karri Ojanen och Ville Forsström med 6-3, 6-3. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »