Publicerad: onsdag, 5 juli, 2023 - 20:54Uppdaterad: onsdag, 5 juli, 2023 - 21:26
  • Målvakten Elmo Henriksson, som fick förtroendet att slå en straff, tillsammans med reservmålvakten Marc Nordqvist efter IFK:s straffseger mot KuPS.

IFK till cupsemifinal efter sen kvittering och straffdrama

IFK Mariehamns fotbollsherrar är klara för semifinal i Finlands Cup efter att ha slagit ut de regerande mästarna KuPS på straffar.

Bortalaget från Kuopio tog ledningen i den 26:e minuten, då Jaakko Oksanen stod fri i straffområdet och slog in 0-1 efter att ha bröstat ner ett inlägg. Det var också fösta halvlekens enda mål.

IFK spelade bättre desto längre matchen gick och speciellt under matchens sista minuter hade man flera chanser. I den 88:e matchminuten kom sedan målet för IFK, då Dé nickade in kvitteringen efter en hörna slagen av Robin Sid.

Matchen var alltså oavgjord efter ordinarie tid och det spelades ingen förlängning, alltså avgjordes matchen på straffar. IFK:s straffskyttar var Dé, Tuco, Robin Sid, målvakten Elmo Henriksson och Alvaro Ngamba, som alla satte sina straffar. Fyra av fem KuPSspelare gjorde också mål på sina straffar, men en av dem, Sebastian Dahlström missade och slutresultatet skrevs till 6-5.

I de andra kvartsfinalerna gick FC Honka, AC Oulu och Ilves vidare. Det är ännu inte klart vilket av dessa lag IFK möter i semifinal och inte heller när den spelas.