Publicerad: söndag, 25 juli, 2021 - 19:30Uppdaterad: måndag, 26 juli, 2021 - 05:35
  • Calle Svensson. Foto: Rasmus Karlsson

IFK förlorade på hemmaplan

IFK Mariehamn förlorade söndagens match mot FC Inter med 0-2 inför 1012 personer på WHA.

Den första halvleken präglades av bollinnehav för Inter men slutade mållös. I den andra halvleken hade Eero Tamminen möjlighet att ge IFK ledningen i den 57:e minuten, men bollen tog i ribban.

Första målet för dagen kom i den 66:e minuten, då Inters Taiki Kagayama slog till på volley. I matchminut 89 drog IFK:s Muhammed Abubakari på sig rött kort efter att ha fällt Kagayama i straffområdet och Benjamin Källman slog in den efterföljande straffen.

IFK:s Calle Svensson tycker att Inter stod för en bättre fotbollsmatch.

- Vi är inte tillräckligt vassa, varken offensivt eller defensivt, för att göra det svårt för dem, säger han.

Under matchen var det Inter som stod för de flesta av chanserna och statistiken visar att både hörnorna och skotten på mål slutade 12-1 i bortalagets favör. Värt att notera är att nyförvärvet Dé fick debutera efter att ha bytts in med cirka 20 minuter kvar att spela.

Förlusten innebär att IFK ligger kvar på niondeplatsen i herrarnas fotbollsliga. IFK skulle ha spelat nästa match mot KuPs den 1 augusti hemma på WHA, men matchen har flyttats fram till till den 5 september med anledning av KuPs Europaspel. Nästa match är istället den 7 augusti då IFK möter AC Oulu på bortaplan.