Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 30 juni, 2024 - 18:58Uppdaterad: söndag, 30 juni, 2024 - 19:04
  • Den brasilianske anfallaren Dés låneavtal har löpt ut men han återvänder med största sannolikhet inte till IFK.

IFK letar ny målvakt – anfallaren Dé kommer inte tillbaka

IFK Mariehamn är ute och letar en ny målvakt efter flyktade Aleksi Partanen och anfallaren Dé kommer inte att återvända till IFK efter sin lånesejour i Ukraina. Det säger sportchefen Jimmy Wargh. 

Det var i början av juni som IFK Mariehamn och målvakten Aleksi Partanen i samförstånd bröt spelarens kontrakt. 
– Vi letar en ny målvakt och trodde vi hade en lösning på gång men den gick inte i lås så vi letar fortfarande, säger Jimmy Wargh. 
 
Den brasilianske anfallaren Dé lånades i januari ut till den ukrainska klubben FC Oleksandriya som även hade en köpoption på anfallaren. Den valde man inte att utnyttja och låneavtalet gick ut 30 juni. Dés avtal med IFK gäller säsongen ut. 
– För tillfället letar hans agenter efter en klubb till honom och han kommer antagligen inte tillbaka till Åland, säger Jimmy Wargh. 

I övrigt kommer inte IFK att vara speciellt aktiva på transfermarknaden. 
– Dels har vi inte ekonomin till det och dels så är vi relativt nöjda med hur det ser ut hittills den här säsongen, säger Jimmy Wargh.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »