Publicerad: söndag, 30 juni, 2024 - 17:55Uppdaterad: söndag, 30 juni, 2024 - 18:32
  • Före matchen premierades Robin Sid för att ha spelat 200 ligamatcher. Foto: Dan Sjöblom

IFK värda mer i uddamålsförlust mot HJK

Trots flertalet bra chanser lyckades inte IFK Mariehamn få med sig några poäng i hemmamötet med HJK. Huvudstadslaget vann med 2-1.
– Gör man inte fler mål på de chanser vi skapar så blir det svårt mot ett sådant här motstånd, säger IFK-tränaren Bruno Romao.

IFK fick en olycklig start på matchen när HJK:s Topi Keskinen slog ett inlägg som Michael Fonsell olyckligt styrde i eget mål redan efter sex minuter.
Men IFK hämtade sig och stod upp bra i första halvleken. Hemmalaget kvitterade också efter en utsökt djupledsboll från Eero-Matti Auvinen som hittade Adam Larsson som petade bollen över Niki Mäenpää i HJK-målet.

Inledningen av andra halvlek gick i grönvit favör och Adam Larsson pangade en frispark i kryssribban och ett Patrik Raitanen-skott tvingade Niki Mäenpää till en bra räddning.
Därför var det tämligen orättvist att HJK tog ledningen i den 64:e minuten efter en fast situation. IFK fick inte bort bollen framför mål och HJK:s Aapo Halme var sist på bollen.

Hemmalaget försökte under återstoden av matchen men vaskade inte fram något mer än ett par halvchanser och gästerna reste hem med alla tre poäng.
– Det är riktigt surt att vi inte får med oss något i dag, säger mittbacken Michael Fonsell.

IFK ligger kvar på sjunde plats i tabellen efter 13 spelade matcher.