Publicerad: söndag, 24 mars, 2024 - 18:20Uppdaterad: söndag, 24 mars, 2024 - 18:46

IFK Mariehamn nära division två efter seger mot Göta Traneberg

Herrarna i IFK Mariehamn vinner med 6-3 mot Göta Traneberg i kvalserien upp till hockeyns division två. Nu avgörs det potentiella avancemanget den 7 april i Islandia.

503 åskådare i Islandia fick se en match med stor kämpaglöd och vilja från båda lagen. Tidigt i matchen fick IFK-målvakten Henri Aaltovirta rammad av Alexander Carlsson i Göta Traneberg och blir liggande en stund men repar sig relativt fort. Sekvensen efteråt så sköt Oskar Brändström iväg en puck från offensiv blå linje som hittade nätmaskorna. IFK kvitterade strax efter det genom Niklas Kerwien som fångade upp en puck längs sargen efter aggressivt presspel och drog iväg ett handledsskott, där pucken letade sig igenom skydden på målvakten i Göta Traneberg och kröp långsamt över mållinjen. Göta Traneberg kan återta sin ledning med omkring fem minuter kvar av perioden, när Rasmus Nilsson nås av pucken bakom förlängd röd linje och lyfte en passning mitt i banan som Gabriel Söderström snyggt plockade ner. Fri mot Aaltovirta sköt han i skäret och 2-1 var ett faktum.

I andra perioden kom IFK Mariehamn ut med mer energi och verkade ha hittat en extra växel. Alexander Grundström kvitterade kort för IFK innan Rasmus Nilsson gjorde Göta Tranebergs sista mål för kvällen. Men IFK skulle gå till sista periodvilan i ledning 4-3, efter att Kerwien och Grundström gjort ytterligare varsitt mål. I den sista perioden fick Göta Traneberg chansen att kvittera flera gånger efter onödiga utvisningar från IFK Mariehamn. Men ett fint och stadigt boxplay stängde ner den möjligheten och efter det kunde Dominic Ingström utöka IFKs ledning två gånger om efter distansskott från offensiv blå linje.

Segern innebär tre poäng och att IFK Mariehamn har nio poäng inför den sista omgången. Norrtälje IK vann sin match med 7-3 mot Sudret och har nu åtta poäng. Om det blir ett avancemang till division två för IFK Mariehamn kommer därmed att avgöras den 7 april, då Norrtälje IK välkomnas till Islandia.