Publicerad: onsdag, 25 oktober, 2023 - 20:45Uppdaterad: onsdag, 25 oktober, 2023 - 21:03
  • Bilden är från en tidigare match.

IFK spelade 0-0 i första kvalmatchen

Det blev 0-0 i den första kvalmatchen till fotbollsligan mellan IFK Mariehamn och Gnistan i Åggelby i Helsingfors på onsdagskvällen.

Det var en rätt så händelsefattig match där IFK lät hemmalaget ha bollen väldigt mycket. Det övertaget kunde ändå inte Gnistan ta vara på, utan de spelade mest runt utan att skapa några farliga chanser. Försvarsmässigt gjorde IFK en bra match och styrde effektivt bort Gnistan från det egna straffområdet.

Sett till chanser var det IFK som var närmast att spräcka nollan. I slutet av den första halvleken hade IFK en dubbelchans där först Timi Lahti sköt på täckande försvarare och sen Tuco som också sköt via en Gnistan-spelare till hörna. I den andra halvleken hade Tuco ytterligare en möjlighet, men än en gång offrade sig en hemmaförsvarare och täckte skottet.

Returen spelas i Mariehamn på söndag med start klockan 15.00. Då ska en segrare utses. Är det oavgjort efter full tid blir det förlängning i 2 x 15 minuter och är det fortfarande oavgjort efter den blir det straffar som avgör.