Publicerad: söndag, 26 mars, 2023 - 15:30
  • Åland United lyckades inte fixa en finalplats i Nationella cupen.

KuPS vände underläge - ÅU utslagna ur Nationella cupen

Fotboll: Kuopiolaget KuPS blev för svåra för Åland United i semifinalen av Nationella cupen. KuPS vann matchen med 2-1 efter att man vände ett underläge.
- De kanske skapar lite fler chanser än oss i andra halvlek men överlag tycker jag det är en jämn match, säger Olivia Ulenius.

Det var Åland United som tog ledningen i matchen. KuPS slog en högerhörna rakt på Olivia Ulenius som satte fart över hela planen och kunde servera Jacquline Hand som gjorde 1-0 till hemmalaget.

Bara två minuter senare kvitterade dock KuPS. Hannah Sharts nickade in en hörna vid den främre stolpen. 1-1 och ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Bortalaget hade det mest av spelet och det var inte helt ologiskt att man tog ledningen i den 68:e minuten när Lavdije Begolli förde upp KuPS i en 2-1-ledning.

Åland Uniteds bästa kvitteringschans kom på en bjudning från KuPS. Målvakten Fanny Söderström sköt bollen på Jacqueline Hand men Söderström hann upp bollen på mållinjen.

Inga fler mål föll och KuPS spelar final i Nationella cupen.
- Jag tycker att vi står upp bra mot dem och visar att vi kan slå dem senare under säsongen, säger Olivia Ulenius.