Publicerad: torsdag, 3 maj, 2018 - 21:37Uppdaterad: fredag, 4 maj, 2018 - 09:59

Här kan ni se höjdpunkterna från matchen, källa: Ruutu.

Nordqvist i fokus när IFK vann

IFK Mariehamn tog den första segern på hemmaplan och samtidigt var det andra raka vinsten i fotbollsligan när TPS besegrades med 3-2 inför 903 personer på läktaren.

Målvakten Marc Nordqvist hade stor del i att det blev seger, men han hade också kunnat bli syndabock. I mitten av den första halvleken hade han gjort ett par räddningar och efter en av dom skulle han spela ut bollen. Nordqvist lade ner den på marken och uppmärksammade inte att Mika Ääritalo lurpassade bakom honom och TPS-anfallaren kunde sno bollen och sätta dit 1-0 för bortalaget. Efter 36 minuter kom kvitteringen, IFK fick en hörna och Simon Silverholt nådde högst och kunde nicka in 1-1.

I den andra halvleken tog IFK över spelmässigt och skapade en del chanser och efter ytterligare en hörna bara fem minuter in i halvleken fick Joel Mattsson skottläge och bollen styrdes i mål av Robin Sid. Sid hade sen ett par lägen att utöka ledningen, men det tog till den 79:e minuten innan han styrde in ett hårt inlägg av Silverholt. Då stod det 3-1 på tavlan och TPS forcerade för att försöka göra fler mål. Och det kom, med två minuter kvar av ordinarie tid gick IFK-försvaret bort sig och Ääritalo kunde sätta reduceringen. Närmare än så kom inte TPS och det bland annat för ytterligare en kanonräddning av Marc Nordqvist efter reduceringen.

IFK klättrade nu till åttonde plats i tabellen med sju poäng och nästa match är på måndag då Honka tar emot i Esbo.