Publicerad: måndag, 6 maj, 2019 - 12:52Uppdaterad: måndag, 6 maj, 2019 - 13:07
  • Nora Karlsson med sin silvermedalj. Foto: privat

Silver i klass-FM till Nora Karlsson

Gymnastik: Nora Karlsson från Mariehamns gymnastikförening bärgade ett silver i sin klass i helgens klass-FM i Jyväskylä.

Nora Karlsson, Smilla Berglund och Stina Ekstrand deltog i klass 2 på landslagslinjen. Nora Karlsson vann silvret i klassen på poängen 49.6. Vann klassen gjorde Helsingforsgymnasten Nona Lilja, bara 0.05 poäng före Nora, som hade ett olyckligt fall på bommen, vilket snuvade henne på guldet.

På hopp vann Nora Karlsson grenguld. Hoppet och en nära på felfri barrserie hjälpe Nora bärga silvret till slut.

Smilla Berglund slutade på 9.e plats i mångkampen bland 40 deltagare. Stina Ekstrand slutade på 18:e plats.

Ett vanligt FM avgörs på internationella regler, ett klass-FM innebär finska mästerskapen på nationella regler i de olika klasserna. Man utses alltså till finsk mästare i respektive tävlingsklass.