Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 januari, 2024 - 12:30Uppdaterad: måndag, 1 januari, 2024 - 12:30

Talman Thörnroos manar till hopp i nyårstalet till ålänningarna 

Pandemin, krigen i Ukraina och på västbanken, EU-platsen som inte blev av, men också självstyrelsens möjligheter i en global samtid. Det var teman i årets nyårstal av talman Veronica Thörnroos.  

I talet, som visades i Ålandskanalen och sändes i Ålands Radio beskriver Thörnroos en kall samtid, men en samtid där Ålands självstyre ger möjligheter och hopp, inte bara för ålänningarna. 

– Självstyrelsen är en kompromiss, men den löste en konflikt som kunde ha slutat med förödelse. Den visar att fred och samförstånd kan uppnås med god vilja, kompromisser och samtal som bygger förtroende, säger Thörnroos. 

Talet ramas in av havsmetaforer, och Thörnroos citerar både kantor Kaj-Gustav Sandholm och en dikt av Jessica Marie Olsson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »