Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 april, 2024 - 16:29Uppdaterad: torsdag, 11 april, 2024 - 17:04

United-spelarna: ”Lagsammanhållningen är redan nu mycket bättre”

Åland United-spelarna Linda Nyman och Olivia Ulenius ser med tillförsikt fram emot säsongspremiären mot KuPS på söndag. Att möta fjolårets mästare är tufft, men målet är inställt på medalj i slutet av säsongen och stämningen i laget är god. 

– Lagsammanhållningen är redan nu mycket bättre än förra året. Jag tror att man kommer att se det på planen, att vi jobbar för varandra, säger Ulenius, som gör sin fjärde säsong trots att hon inte hunnit fylla 17 år. 

Nyförvärvet Linda Nyman, 30, har en gedigen fotbollskarriär bakom sig och konstaterar att Åland United har ett gott rykte utanför Åland, som en klubb där unga spelare kan få chansen att växa. 

 – Åland har haft en miljö där man kan spela och träna som professionell samtidigt som man är nära hemma. 

 Nyman är bekant med tränaren Riku Remes sedan tidigare. 

 – Jag har gillat Rikus syn på fotboll. Vi har en gemensam bild av hur det ska se ut på planen och han hade en bra roll för mig i laget, en roll som passar mina kvaliteter. Riku är en tränare som vill ha mycket bollinnehav. 

Vad tänker ni om motståndet? 

– Det är spännande att möta dem i första matchen. De har också flera nya spelare och jag tror att det blir en tuff match där mycket handlar om det mentala, säger Nyman. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »