Publicerad: söndag, 7 juli, 2024 - 20:24Uppdaterad: söndag, 7 juli, 2024 - 20:46
  • IFK Mariehamn lyckades inte få stopp på Elias Mastokangas och de övriga i Haka. Foto: Owe Sjöblom

IFK helt under isen mot Haka

IFK Mariehamn gjorde en av säsongen blekaste insatser när de förlorade mot FC Haka med 0-3 på WHA inför 1 292 personer.

Inför matchen var det mycket prat om hur viktig den här matchen var för att IFK skulle ha en möjlighet att knappa in på sjätte placerade Haka. Den diskussionen verkade de elva som startade i IFK ha missat. Det var tafatt, stillastående och rent dåligt från IFK:s sida.

Efter 18 minuter nickade Eero-Matti Auvinen in bollen i eget mål efter ett inlägg från en Haka-spelare. han skulle nicka undan bollen, men det blev stolpe in istället. Drygt fem minuter senare rann Haka igenom på IFK.s vänsterkant och bollen slogs in i mitten där en ensam Maissa Fall kunde slå in bollen i öppet mål.

Till den andra halvleken gjorde IFK ett trippelbyte för att försöka få någon ordning på spelet, men det lyckades inte nämnvärt. IFK fortsatte lika ineffektivt och Haka bevakade sin ledning utan att behöva förta sig. Med ungefär tio minuter kvar av ordinarie tid kontrade Evangelos Patoulidis det tredje målet.

Nu är avståndet till den över slutspelsserien hela åtta poäng och chanserna för IFK att ta sig dit minskade avsevärt. Däremot har avståndet till Ekenäs IF på kvalplats minskat betydligt då de vann över VPS i den här omgången. EIF har tolv poäng och IFK på sjunde plats har 16 poäng.
Inkommande helg är det en ny viktig match när Gnistan tar emot i Åggelby i Helsingfors.