Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 juli, 2024 - 15:11Uppdaterad: torsdag, 11 juli, 2024 - 15:48
  • Mergus är ett av fartygen som togs ur bruk.

Tidigare NJL-anställd om löften från LR: “Det verkar vara totala lögner” 

Anställda på Nordic Jetline, NJL, kritiserar landskapsregeringen för brist på information och tomma löften då personal på Ejdern och Mergus nu verkar stå utan arbete. 

– Ingen har hört av sig. Just nu vet jag inte om jag är anställd av Nordic Jetline, Ansgar eller om jag är arbetslös, säger NJL-anställde Fredrik Häggblom på Ejdern. 

Ejdern är ett av de fartygen som ägs av NJL och togs ur bruk efter att landskapsregeringen sagt upp alla avtal med EW Finland och NJL med omedelbar verkan i måndags. 

På presskonferensen i måndags sa Fredrik Pettersson, chef för infrastrukturavdelningen, att situationen för personalen i skärgårdstrafiken nu ska bli säkrare och stabilare. 

– Det verkar vara totala lögner, de anställda på Mergus och Ejdern verkar inte omfattas av den här överenskommelsen, säger Fredrik Häggblom. 

Ålands Radio har sökt Fredrik Pettersson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »